Oogarts Aalst
Ben je op zoek naar een oogarts in Aalst? Bij Belgoptic vind je snel en gemakkelijk een oogarts in en rond Aalst. Of wens je meer informatie over wat een oogarts precies doet? Op deze pagina helpen we je graag verder.
Vind een oogarts in Aalst
Bij ons vind je eenvoudig een oogarts in en rond Aalst. Niet alleen in het centrum van de stad, maar ook in de deelgemeenten Gijzegem, Hofstade, Baardegem, Herdersem, Meldert, Moorsel, Erembodegem en Nieuwerkerken.
Geef gewoon even je postcode in en krijg een overzichtelijke lijst van alle oogartsen in en rond Aalst. Wanneer je een oogarts kiest, zie je onmiddellijk zijn contactgegevens.
Wat doet een oogarts?
Een oogarts heeft zich verdiept in afwijkingen, ziekten en letsels van het oog. Hij volgde eerst de basisopleiding tot arts, waarna hij nog een aantal jaren specialisatie nodig had om zich te laten registeren als oogarts.
Patiënten van alle leeftijden kunnen bij de oogarts terecht voor oogaandoeningen en -klachten. Zo houdt hij spreekuren, doet hij oogmetingen, houdt hij zich bezig met wetenschappelijk onderzoek en voert hij eventueel operaties uit.
Vaak ontvangt een oogarts patiënten die zijn doorverwezen door een huisarts of opticien. Een oogarts neemt immers ernstige gevallen voor zijn rekening, waarvoor een opticien en huisarts geen oplossing kunnen bieden.
Wanneer heb je een oogarts nodig?
Vaak gaan mensen te weinig naar de oogarts, waardoor oogziekten lang onopgemerkt blijven. Om je ogen gezond te houden, breng je best om de twee jaar een bezoekje aan de oogarts. Hij kan een oogtest doen om de gezondheid van je ogen te meten.
Met geavanceerde apparatuur neemt hij verschillende onderdelen van jouw ogen en zicht onder de loep. Zo controleert hij onder meer de gezichtsscherpte of visus, je pupillen, de oogspieren en de oogdruk. Een oogtest duurt doorgaans een half uurtje.
Voel je dat er iets mis is met je ogen? Dan geeft een oogarts uitsluitsel over wat er precies scheelt. Zo zijn onderstaande klachten courant:
- Oogproblemen bij computerwerk
- Oogmoeheid
- Frequente hoofdpijn
- (Matige) nachtblindheid
- Moeilijke aanpassing van donker naar licht (of omgekeerd)
- Wazig zicht
- Golvend zicht
- Dubbel zicht
Voorbereiding oogonderzoek
Als je een afspraak hebt gemaakt bij een oogarts om een oogtest te laten afnemen, hoor je zelf enkele maatregelen te treffen. Heb je al een bril of contactlenzen? Neem deze dan mee naar de test.
Draag je lenzen? Vergeet dan niet je lenzenhouder. De oogarts brengt mogelijk fluoresceïne – een bepaalde kleurstof – aan in je ogen. Deze oogdruppels kunnen je lenzen permanent verkleuren, waardoor je ze dus best uitlaat bij bepaalde onderdelen van de oogtest.
Wees bovendien steeds open tegenover de oogarts over je medische geschiedenis en medicatie die je eventueel neemt. Bepaalde aandoeningen of chronische ziekten gaan immers gepaard met oogaandoeningen. Hetzelfde geldt voor allergieën voor bepaalde medicijnen, voedsel en andere stoffen.
Door de oogdruppels kan je na het oogonderzoek mogelijk niet meer zelfstandig naar huis kan rijden. Je doet er goed aan om vervoer te regelen.
Over Belgoptic
Belgoptic.be is hét platform over alles wat leeft in het domein van optiek in België. Hier vind je info over opticiens, oogartsen en bedrijven met hun merken. Denk maar aan contactgegevens, maar evengoed lees je hier leerrijke blogs en nieuwsbrieven.
Het doel? Correcte en duidelijke info op een toegankelijke manier bij de consument brengen. Opticiens, oogartsen en bedrijven kunnen hun informatie zelf beheren, wat makkelijk en heel intuïtief gaat.