Brillen

Monoqool verovert de markt met milieuvriendelijke brillen van wonderbonen -Castor beans-.

Milieuvriendelijke brillen van wonderbonen (Castor beans) veroveren de markt.

 

De Deense brillenfabrikant Monoqool introduceerde als eerste de wonderbonen als grondstof voor 3d-geprinte brillen. Het resultaat is een unieke sustainable zonnebrilcollectie. Hiermee duwen ze de optiekmarkt in de milieuvriendelijke richting. 

 

Goed zorgen voor het milieu staat bij veel consumenten hoog op de agenda. Duurzame keuzes maken bij het winkelen is een megatrend aan het worden. 

Een visie die helemaal strookt met die van Monoqool. De ‘wonderboon’ is een volledig hernieuwbaar materiaal. Door dit te gebruiken als grondstof voor hun brillen, verminderen ze merkelijk hun impact op het milieu.

Het is niet alleen innovatief om de wonderboon als grondstof te gaan gebruiken. Nog innovatiever is om deze grondstof te introduceren in de wereld van 3d-printing. Door de wonderboon te verwerken tot olie, is deze volledig inzetbaar in de 3d-printing.

 

En dat heeft zo zijn voordelen:

  • 100% biologisch materiaal - een hernieuwbare energiebron
  • Gemaakt van duurzaam materiaal op basis van ricinebonen (Castor beans)
  • 3D geprint in Denemarken
  • Ultra lichtgewicht. Slechts 4 gram gewicht (excl. Lenzen)
  • Gemaakt zonder schroeven, niet solderen of buigen

 

3D-PRINTEN IS EEN REVOLUTIE IN HOE EN WAAR WE BRILLEN PRODUCEREN

Door 3D-printen trekken bedrijven in Europa de fabricage terug dichter bij huis. In plaats van de bril in het Verre Oosten te maken, stelt 3D-technologie bedrijven als Monoqool in staat om het 3D-printen bijvoorbeeld in Denemarken te doen. Het resultaat is een grote vermindering van de CO2 die wordt gebruikt voor het transport van de brillen en niet te vergeten nieuwe jobs in onze contreien.

Bovendien helpt 3D-printen Monoqool om het voorraadniveau te verlagen en te werken aan een just-in-time productiestroom. Dit helpt een van de grootste problemen in de brillenindustrie te voorkomen. 'Dode voorraad' die we uiteindelijk moeten afvoeren, wat niet alleen de economie, maar ook het milieu schaadt.

 

3D PRINTING = ADDITIEVE PRODUCTIE

3D-printen wordt ook wel 'Additive Manufacturing' genoemd. In tegenstelling tot traditionele brillenproductie zoals bijvoorbeeld metalen of kunststofbrillen, waarbij je de bril uit een stuk grondstof snijdt en tot 85% van de grondstof weggooit. Bij 3D-printen wordt alleen de werkelijke grondstof gebruikt die nodig is om het frame te maken.

Dit betekent dat tot 98% van alle grondstoffen kan worden gerecycled en weer kan worden gebruikt voor 3D-printen.

Opgepast: De SUSTAIN-zonnebrillen zijn voorlopig beperkt tot 100 winkels wereldwijd.

Vraag er naar bij je betere opticien in de regio.

Ben je als opticien geïnteresseerd om deze collectie te volgen? Neem dan contact op met: Vision Company

 

Lees verder ook: