Brillen

Een bril kopen voor je kind? Hier hebben we enkele belangrijke tips.

Ga je binnenkort een bril kopen voor je kind? Dan hebben we hier enkele tips voor u.

De perfecte bril vinden voor je kind is geen sinecure. Zo moet de bril tegen een stootje kunnen. Ook hoort de bril ‘hip’ te zijn, want anders wordt je kind mogelijk gepest. In deze blog geven we jou enkele tips bij het kopen van een kinderbril.

Montuur

Bij een kinderbril zijn "flexibele montuurarmen" onmisbaar. De bril kan dan beter klappen incasseren bij het ravotten, bij spelletjes of sportactiviteiten. Het buigen van de bril of het spreiden van de montuurarmen vormt geen probleem met verende scharnieren. Zo ben je zeker van een langere levensduurte.

Verder zijn flexibele montuurarmen ook comfortabeler voor het kind. Ze veroorzaken immers geen druk aan de zijkanten van het hoofd. Hou er eveneens rekening mee dat de neus bij jonge kinderen vaak nog niet volledig is ontwikkeld. Daarom heeft de neusbrug van de kinderbril best een zo groot mogelijk contactoppervlak.

Kunststof of metaal?

Monturen uit kunststof hebben altijd tal van voordelen gehad. Zo zijn ze duurzamer en breken ze minder snel. Ook hebben ze een lichter gewicht, wat het draagcomfort verhoogt. Doorgaans kosten ze zelfs minder. Nadeel is dat ze minder makkelijk zijn om te herstellen wanneer ze dan toch breken.

Vandaag beschikken metalen monturen echter dikwijls over dezelfde eigenschappen. Ze zijn veel steviger geworden, flexibeler ook dikwijls en zelfs lichter door het gebruik van nieuwere materialen en technieken. Let er wel op dat je gaat voor hypoallergene metaalmonturen. Je kind is namelijk mogelijk allergisch aan bepaalde metalen zoals nikkel. Nadeel van metalen brillen is dat ze bij een ongeval meer schade aan het aangezicht kunnen veroorzaken, maar daar hebben de betere kinderbrilmerken uiteraard over nagedacht in hun design. 

Brilglazen

Bij kinderen is er geen twijfel mogelijk, je neemt uiteraard altijd kunststof glazen die (zo goed als) niet kunnen breken en veel lichter wegen dan glas. Kunststof glazen hebben tegenwoordig altijd een coating tegen het krassen en om makkelijker te poetsen.

Het is aangenaam dat je de glazen laat ontspiegelen. Anders krijgt je kind mogelijk last reflecties en in extreme situaties zelfs hoofdpijn. Een bril zonder schitteringen is veel aangenamer en bovendien veiliger en mooier.

Brilglazen uit polycarbonaat zijn ook uiterst geschikt voor kinderbrillen. Ze zijn namelijk bestand tegen een eventuele heel grote impact en vervelende krasjes. Ook zijn ze lichter dan bijvoorbeeld glazen uit kunststof.

Design

Kinderen zijn soms meedogenloos hard voor hun leeftijdsgenootjes. En een kind met een bril vormt mogelijk een makkelijk slachtoffer. Daarom is het belangrijk dat je kind zich goed voelt bij het ontwerp en de kleuren van de bril.

Voel je dat je kind niet helemaal tevreden is met de bril? Ga dan voor een ander exemplaar. Je wilt namelijk voorkomen dat je zoon of dochter wordt gepest. Of de bril stiekem afzet in jouw afwezigheid. Vraag zeker raad aan je opticien want die heeft veel ervaring en kan je daar in adviseren.

Vind een opticien in je buurt

Ben je van plan een (nieuwe) kinderbril aan te kopen? Raadpleeg steeds een opticien. Hij geeft je graag professioneel advies. Sommigen hebben een aparte kinderbril hoek en de meesten hebben wel een assortiment kinderbrillen. Hebben ze niet de gewenste bril in huis dan hebben ze een netwerk waarin ze altijd nog je droombril kunnen vinden voor je.

Bij Belgoptic vind je snel en eenvoudig een opticien in je buurt. Het enige wat je hoeft te doen, is je postcode ingeven. Vervolgens krijg je een overzicht van alle opticiens in je buurt.

Vind een oogarts in je buurt

Je wil uiteraard het allerbeste voor je kind en dus laat je eerst je ogen helemaal onderzoeken door een oogarts. Deze kijkt de gezondheid van de ogen na en zal de sterkte van de brll voorschrijven. Zoek je een oogarts in je buurt? Die vind je hier bij belgoptic uiteraard.